Wojciech urodził się w Sosnowcu i spędził w nim całe swoje dzieciństwo. Od najmłodszych lat przejawiał pasję do gotowania. W Sosnowcu wciąż mieszkają jego rodzice.Już w wieku 8 lat zaskakiwał wszystkich swoimi zdolnościami kulinarnymi i wyczuciem smaku. Jednak wg rodziców Wojciecha fach kucharza to był żaden fach.Wojciech skończył Technikum Elektroniczne, a potem wyjechał do Anglii, by realizować swoje marzenia. Przez 10 lat pracował w kilkudziesięciu restauracjach. Dzięki swojej ciężkiej pracy i talentowi już w wieku 26 lat został szefem kuchni w elitarnej londyńskiej restauracji.Po dziesięciu latach Wojciech z olbrzymim doświadczeniem powrócił do Polski. Został szefem ekskluzywnej kuchni w restauracji w Pałacu Sobańskich.W restauracji to on jest szefem. Jednak jest jedno miejsce, gdzie kompletnie się podporządkowuje i pozwala sobie na zapomnienie o pracy…Wojciech mieszka w domu pod Warszawą. Tam w chwilach wolnych od pracy, a jest ich niewiele, spędza czas ze swoją rodziną.Najważniejszą nagrodą dla kucharza, nazywaną kulinarnym Oskarem jest znalezienie się w przewodniku Michelin jako zdobywca gwiazdki. Wojciech chce zostać pierwszym Polakiem, który tym wyróżnieniem mógłby się poszczycić. O przyznaniu gwiazdek decydują inspektorzy, którzy incognito odwiedzają restauracje na całym świecie.Potrawy muszą być najlepszej jakości, ale też przygotowane bardzo szybko. To rodzi presję.Aby być najlepszym, potrawy należy podawać szybko. Chęć bycia najlepszym sprawia, że wszystko musi być szybko i najwyższej jakości. To rodzi presję.Jednak wszelkie wady pracy Wojciecha niweluje satysfakcja, którą osiąga za każdym razem, gdy komuś smakuje jego potrawa.