- Najtrudniejsze było dla mnie to, że nie mogłam pojechać do mojego męża do Kanady – zdradza. I dodaje, że w czasie, kiedy nie można było wychodzić nie próżnowała. Założyła ogromny ogród warzywny i pracowała nad nowymi przepisami.

Magda Gessler uważa również, że pandemia zweryfikuje rynek restauracyjny.

Zobacz także: Covid-19 nie jest chorobą sezonową

- Wszystko stało się czarno-białe. Wydaje mi się, że restauracje średnie, które były za drogie dla klientów, po prostu zniknęły. (…) Ludzie, którzy potrafili mądrze ograniczyć ilość personelu i trwali przy tym, żeby sprzedawać dobry produkt, nie oszukiwali klientów – przetrwali. A sytuacja jest bardzo trudna i może się powtórzyć – ocenia Gessler.

Dziś w programie także o młodzieży, która mimo wakacji ruszyła do szkoły.

Po długich miesiącach, kiedy uczniowie nie mogli chodzić do szkół, ruszyły letnie kursy doszkalające. Przyszli maturzyści i ósmoklasiści chętnie chodzą na kursy dokształcające w Warszawskim Centrum Innowacji Edukacyjno-Społecznych. Można wziąć w nich udział całkowicie za darmo.

Zobacz także: Jak pandemia wpływa na psychikę?

Jedna z uczestniczek letnich kursów, Gabriela Szenajch mówi, że dzięki zajęciom jest w stanie uporządkować wiedzę, którą powinna opanować podczas e-lekcji.

- Jest o tyle przyjemniej, że tutaj nie ma presji, nie mamy prac domowych. Uczymy się, bo po prostu chcemy – mówi nastolatka.

Program Uwaga! Koronawirus można oglądać codziennie od poniedziałku do piątku o 19: 25 i w weekendy o 19:20.

Więcej informacji na temat koronawirusa znajdziesz na stronie Zdrowie.tvn.pl >>>

Zdrowie.tvn.pl
Zdrowie.tvn.pl

Dodaj komentarz