Kilkanaście doskonałych restauracji, umiłowanie barw i bogactwa w każdym znaczeniu, miłość do mężczyzn i smacznych potraw. Mająca rosyjskie i włoskie korzenie Magda Gessler jest synonimem dobrego jedzenia i niespożytej energii.Od prawie roku prowadzi program "Kuchenne Rewolucje", w którym nie przebierając w słowach, a nawet czynach obnaża niewiedzę i nieumiejętność polskich restauratorów w prowadzeniu dobrej kuchni. Jej zdaniem, pominąwszy Warszawę, polska kuchnia ma się kiepsko, o ile w ogóle coś takiego, jak polska kuchnia jeszcze istnieje, bo najczęściej serwowane u nas potrawy to włoska pizza i arabski kebab.- Jest kulinarnym fenomenem obdarzonym osobowością – mówi Piotr Bikont, reżyser i krytyk kulinarny. – Bywa kontrowersyjna i są tacy, którzy nie wytrzymaliby z nią trzech minut.Sama mówi o sobie, że swoją siłę i energię wyniosła z domu. W dzieciństwie i młodości dużo podróżowała. Jej bratem jest Piotr Ikonowicz, polityk radykalnej lewicy i działacz na rzecz ludzi ubogich. Miała dwóch mężów, teraz jest w trzecim związku.- Moim celem jest kochać i być kochaną – mówi Magda Gessler. – Nie potrafiłabym żyć w związku, w którym nie ma miłości.Niedawno Magda Gessler została przez tygodnik Newsweek uznana za jedną z najlepiej ubranych Polek. Jej styl oddaje kolorowy charakter, jaki ją cechuje i takie też są zaprojektowane przez nią samą wnętrza własnych restauracji. Magda Gessler z wykształcenia jest malarką. Kolorowe ubrania, barwny temperament, pyszne różnobarwne dania – taki jest świat Magdy Gessler.