Pandemia wywróciła rynek pracy do góry nogami. Część osób pracuje zdalnie, część straciła pracę. Ale są też i takie zawody, gdzie się prawie nic nie zmieniło. - Piekarnia to bezpieczne miejsce. Każdy produkt wychodzi z pieca po wypieczeniu w temperaturze ponad 200 stopni, w związku z czym jest to sterylizacja produktu – mówi Wojciech Smętek, właściciel piekarni.Na piekarnie jeszcze przed pandemią nałożone zostały wysokie wymagania sanitarne. - To miejsce, gdzie się ciągle na bieżąco sprząta. Używamy płynu dezynfekcyjnego, bo takie są u nas zwykłe reżimy sanitarne – mówi Wojciech Smętek.
Oczywiście, ważne jest, aby chleb, który trafi do sklepu brać tylko w rękawiczkach, albo wybierać ten, który jest już zapakowany.
W dzisiejszym programie Uwaga! Koronawirus rozmawialiśmy też z dr hab. n. med. Anną Wójcicką, współzałożycielką Warsaw Genomics, które przeprowadza testy na obecność koronawirusa.
Na kolejne wydanie Uwaga! Koronawirus zapraszamy przed telewizory jutro o 19:20
Zobacz też: Czy koronawirusa zaprojektowano w laboratorium?
Pozostałe wiadomości
ReportażeNiebezpieczna moda zbiera śmiertelne żniwo. „Po podgrzaniu uwalnia się chlor”
ReportażeZamówili meble i zaczęły się problemy. „Pani A. zapłaci, żeby ten program nie był emitowany”
ReportażeCzy panią Martę można było uratować? „Nawet nie włączyli sygnałów w karetce”
#tematdlauwagiMiał ponad 3 promile alkoholu i kierował autem. Świadkowie zatrzymali nietrzeźwego kierowcę
ReportażePiekło 5-letniego Piotrusia. „Biła go po twarzy i szarpała”
UWAGA! ExtraPo czterech latach odzyskała córkę. „Sprawiedliwość wygrała”
UWAGA! ExtraOceń stan szkolnej toalety, pobierz dokument!